Day: ianuarie 31, 2016

Point Break (2015)

Point Break

Am vazut in sfarsit noul Point Break, la cinema in 3D si cred ca e filmul perfect pentru cei ca mine, carora ne place sa ne uitam la sporturi extreme, nu si sa le practicam. Cred ca au actualizat destul de bine povestea din 1991. Mai ales ca in trailer mentionau ceva si de minti geniale in ale finantelor, lucru la care au renuntat.

Vorbim acum de o gasca de “poliatleti extremi” – genul carora le place sa faca snowboard, surf, sa sara cu parasuta si sa coboare pe munte cu o motocicleta. Scopul lor nu e sa se imbogateasca, ci sa atinga Nirvana realizand 8 probe de sport extrem foarte periculoase, gandite de maestrul Ozaki. Nimeni nu le-a relizat vreodata pe toate si este considerat imposibil, Ozaki insusi a murit la a treia proba. In planul lor este sa si dea naturii inapoi ceva, asa mai fura niste bani uneori si ii arunca in cate un sat cu oameni saraci.

Utah

Johnny Utah (Luke Bracey) este un agent FBI in devenire. A facut si el sporturi extreme, insa s-a lasat atunci cand unul din prietenii lui a murit cand s-a luat dupa el pe un nou “traseu” pentru motociclete. El este cel care face legatura intre casacadoriile uimitoare si jafurile din diverse colturi ale lumii. Superiorul lui, Delroy Lindo, il trimite in Franta, unde un tip pe nume Pappas (Ray Winstone) il ajuta sa se infiltreze in gasca extremilor.

Acestia sunt condusi de Bodhi (Edgar Ramirez), un tip solid care iti serveste filozofie pe paine daca ai rabdare sa il asculti. Tot din aceeasi gasca face parte si tanara Samsara (Teresa Palmer), de care un agent FBI lucrand sub acoperire nu ar trebui sa se apropie asa mult. Mi-a placut in mod deosebit  twist-ul povestii cu Samsara si faptul ca au renuntat la triunghiul amoros din filmul anterior.

Bodhi

Dar ea e doar un personaj secundar, aici e vorba de marele “bromance” dinre Bodhi si Utah. Filmul e plin de cascadorii, o adevarata reclama pentru casti si ochelari de protectie. Din pacate, sunt multe momente in care dialogul e stupid, iar Luke Bracey are uneori aceeasi mutra cu tampa cu cea a lui Keanu Reeves din tinerete.

Point Break nu e un film pe care sa-l iei in serios. E o poveste cu baieti frumosi (aaabs) si scene cool, la care sa te uiti cand vrei sa iei o pauza de la toate dramele de Oscar care circula acum. Eu cred ca o sa ma mai uit odata la el. Enjoy!

Point Break