Day: ianuarie 25, 2016

Paper Towns

Paper Towns

Inca o ecranizare dupa un roman de John Green, la un an dupa mult-iubita The Fault In Our Stars. Paper Towns nu este nici pe departe la fel de dramatic ca filmul anterior, insa are o sensibiliate aparte, suprinzand angoasele specifice varstei majoratului. Targetul sunt, in principal, tinerii de liceu, asa ca fiti pregatiti pentru o poveste despre maturizare.

Quentin (Nat Wolff) a fost indragostit toata copilaria de vecina lui Margo (Cara Delevingne). Margo e rebela si populara, el e baiat cuminte. Cand erau mici erau apropiati, insa intr-o seara el nu a vrut sa fuga cu ea, asa ca relatia s-a racit. Acum, in ultimul an de liceu, regreta acest lucru, si este foarte surprins cand Margo il ia intr-una din aventurile ei. Fata a fost inselata de fostul iubit cu cea mai buna prietena a ei si vrea sa se razbune.

Paper Towns

Dupa o noapte plina de peripetii, Quentin afla ca Margo a fugit. Parintii nu au de gand sa faca nimic sa o gaseasca, pentru ca este ceva obisnuit si nu mai vor sa se oboseasca. Margo, mereu misterioasa, lasa indicii cu locul in care este. Si uite asa, eu credeam ca filmul o sa fie un Gone Girl pentru adolescenti…

Si nu, nu este vorba despre asta, ci despre luat la revedere de la copilarie. Cei doi prieteni ai lui Quentin, Radar (Justice Smith) si Ben (Austin Abrams) sunt mereu acolo sa il ajute, chiar daca fiecare are ciudateniile lui, de multe ori enervante. Spre final, pleaca intr-un road-trip in cautarea lui Margo, impreuna cu Angela (Jaz Sinclair), prietena lui Radar, si Lacey (Halston Sage), una dintre prietenele lui Margo. La un moment dat, Augustus Ansel Elgort apare ca vanzator intr-o benzinarie.

Paper Towns

Ajunsi la destinatie, toti in afara de Quentin realizeaza ca ar prefera totusi sa se intoarca acasa pentru balul de absolvire si ca de acum inainte nu vor mai fi prea curand cu totii impreuna. Quentin, in schimb, trebuie sa o confrunte pe Margo si sa realizeze ca miracolul pe care il cauta el este altceva, nu dragostea orbeasca. Obsesia asta il costa ceva (Lacey!).

Filmul este bine facut, iar povestea e foarte bine spusa, insa s-ar putea sa vi se para plictisitor daca ati trecut de mult de perioada liceului. Daca nu, sau daca sunteti melancolici, Enjoy!