Taken 2

In 2008 Liam Neeson a devenit erou de actiune multumita filmului Taken. De atunci, a jucat in 2 filme cu Perseu si titanii, in The Grey, The A-Team, Battleship si The Dark Knight Rises. Taken a fost cutremurator inca de la trailer: „They’re going to take you” – toata lumea a vrut sa-l vada dupa asta. Plus ca subiectul traficului de fete rapite pentru a fi vandute retelelor de  prostitutie e o problema cat se poate de grava si inca nerezolvata, chiar si in zona noastra.

Ca orice succes de casa, si Taken are o continuare. Destul de reusita, insa mult in spatele primului film. In primul rand „Your mother is going to be taken” e bere rasuflata pe langa taria din 2008. In al doilea rand, un traficant dintr-un satuc amarat cu pile la CIA, disperat sa-si razbune fiul? Si psihopat pe deasupra, nu conteaza cate vieti a distrus animalul, e fiul meu si nu pot trai fara el. Bila alba pentru realizarea unui personaj negativ cu adevarat detestabil.

Luc Besson e scenarist si producator. In cazul in care nu ati auzit de el (blasfemie!), omul e responsabil pentru Nikita, Leon, Al 5-lea Element, District 13, seriile Taxi si Transporter. Asta printre altele 🙂 Scenele de actiune par sa fie printre preferatele lui, insa nici la comedie nu sta rau. Bine, nu e cazul aici, Taken 2 e facut sa ne stoarca de bani, si nu am avut nicio jena sa-i dau pe bilet.

Maggie Grace isi reia rolul, de data asta mai consistent. Nu va dau spoilere, s-ar putea sa nu va placa de ea aici pentru ca unele faze sunt trase rau de tot de par, insa mie mi s-a parut simpatica. Si Famke Janssen revine. Mami si tati sunt pe cale sa se impace :D.

Eu va recomand filmul, pentru ca e genul ala de actiune care te tine in priza si nu are surprize neplacute. Se serveste cu popcorn (sau nachos, dupa preferinte). Enjoy!

Taken (2008)

Un comentariu

  1. Mie mi s-a parut mereu ca Liam e the younger version of Harrison Ford. Si da, faza cu drivig prin Istanbul e cam trasa de par… nu de alta, dar nu stiu unde au gasit ei atata loc de intors si tamponat:))

Lasă un comentariu