John Carter

Daca prima data cand ati auzit numele v-ati gandit la personajul lui Noah Wyle din E.R., ei bine nu cred ca e vina voastra, ci a culturii pop care a reusit sa patrunda la noi. John Carter despre care discutam noi acum e un personaj de carti si benzi desenate, creat de Edgar Rice Burroughs (care l-a creat si pe Tarzan, ca tot veni vorba) destul de popular in anii ’40-’50 (evident nu la noi).

Anul asta a facut 100 de ani de la prima aparitie, asa ca Disney s-a gandit sa-i faca in sfarsit un film, ce oricum era planuit de ceva vreme. Intamplarea face ca tot marketing-ul lor nu a reusit sa-i atraga pe americani, filmul fiind cel mai mare esec al anului de pana acum. Intial trebuia sa se numeasca John Carter of Mars (spoiler: actiunea se petrece in mare parte pe planeta Marte), dar au ramas doar cu numele personajului dupa esecul filmului „Mars needs moms”.

Se spune ca asta i-ar putea afecta serios cariera lui Taylor Kitsch, actor cunoscut in special din serialul Friday Night Lights (nedifuzat pana acum la noi), dar sa speram ca nu e cazul. In principal pentru ca europenilor filmul le-a placut. E si normal, are tot ce-i trebuie sa fie un hit, mai putin actori foarte cunoscuti sau un personaj cu mantie. (OK, si eu iubesc supereroii, dar nu am nimic impotriva sa vad erou un personaj de care nu stiam prea multe inainte :P)

Interesant mi s-a parut ca a aparut si un personaj cu numele creatorului (pustiul din Spy Kids, care a mai crescut si el intre timp), dar nu stiu daca asta era si in carti sau nu. Actrita din roul principal este Lynn Collins. Si pe ea, si pe Taylor, e foarte posibil sa vi-i amintiti din X-Men Origins: Wolverine.

Ziceam ca filmul nu are foarte multi actori cunoscuti, dar am uitat sa specific de care tip. Cei de coperti de reviste glossy lipsesc, in schimb apar: Willem Dafoe (doar cu vocea, este un genial Tars Tarkas), Thomas Haden Church (tot doar voce de extraterestru), Mark Strong, Dominic West, James Purefoy si Ciaran Hinds.

Filmul spune o poveste epica, si imbina, e drept ca nu foarte delicat, actiune multa cu putina drama si cateva momente comice, fiind reteta perfecta pentru un success de box-office. Ca n-a fost, e vina gusturilor celor multi de care nu e bine sa ne luam. Insa eu va sugerez sa va duceti sa-l vedeti la cinema cat mai puteti, merita 🙂 Enjoy!

Un comentariu

Lasă un comentariu